Ohjaaja

Ohjaaja

Anne Hirvonen

Oma kehollisen harjoittelun tieni alkoi 7-vuotiaana aloittaessani balettitunnit. Tanssi vei mukanaan ja valmistuin unelma-ammattiini tanssinopettajaksi.

Tein työtä intohimolla nuorena, innokkaana opettajana, mutta melko pian keho antoi merkkejä kipujen kautta että kaikki ei ole hyvin. En kuitenkaan niihin reagoinut, olinhan tottunut kipuun ja epämukavuuteen. Sitä tanssin ammattilaisuus ennen oli.

Onnekseni päädyin pilatestunneille ja aloin purkamaan kehon vanhaa kuormaa uudenlaisella harjoittelulla. Jotakin tapahtui, mutta ei riittävästi. Kiinnostus kehonhallinta- ja kehonhuoltomenetelmiin heräsi, ja olen vuosien varrella kouluttautunut useiden menetelmien ohjaajaksi. Olen oppinut valtavasti kehosta, liikkeestä ja liikkumisesta ja nauttinut lukuisista pienistä oivalluksista, joita olen koulutusten myötä saanut. Oma kehoni alkoi voimaan paremmin vaikka ikää tuli lisää ja sain välittää oppia muille. Olen aina ollut sydämeltäni opettaja ja koulutusten merkitys on auennut aina vasta asiakastyön kautta.

Olen ohjannut kehomenetelmiä yli 15 vuoden ajan.

Vaikka tietoa ja taitoa tuli koulutusten myötä yhä enemmän, koin että jotakin puuttuu tai jokin ei toimi niin kuin pitäisi.

Mieli – olinko oikeasti koskaan huomioinut mielen osuutta harjoittelussa. Olihan siitä puhuttu, tottakai, mutta olinko aidosti sen ymmärtänyt. En!

Olen aina ollut suorittaja ja tekijä. Olen mennyt eteenpäin vaikka hammasta purren. Hermostoni on ollut koko ikäni ylivireinen. SIitä on tullut minulle normaalia. 

Nyt voin vaan ihmetellä, miten olen selvinnyt näinkin terveenä.

Nyt on aika, jolloin puran vanhaa. Siis nyt, yli 50-vuotiaana!

Miksi en ole aiemmin kuunnellut kehon viestejä ja miksi olen lopulta kadottanut todellisen yhteyden itseeni?

Matka itseeni on nyt siinä vaiheessa, että tiedän ainakin vähän siitä, miksi olen toiminut niinkuin olen. Matka on kesken ja opin uutta. Aidoin oppi tulee sisältäni – ei muilta, ei lukemalla tai suorittamalla.

Tämä muutoksen tieni ei voi olla vaikuttamatta työhöni. Kuinka voin enää ohjata kehonhallintamenetelmiä? Miten voin yrittää hallita kehoani? En halua hallita sitä, vaan haluan laskeutua kehon tasolle kuulemaan ja rakastamaan kehoani. 

Optimi-tuoteperhe, mihin kuuluu Baletin Optimi, Kehon Optimi ja Mielen Optimi, on syntynyt oman muutokseni myötä. Tässä yhteydessä puhun vaan Kehon ja Mielen Optimista. Baletin Optimi on vahvasti läsnä toisen yritykseni Balettikoulu Anne Hirvosen toiminnassa www.balettikouluannehirvonen.com

Luodessani Kehon ja Mielen Optimeita tiesin, että haluan yhdistää vuosien aikana saatua tietoa ja taitoa luovasti. En halua pakottaa kehoani ja työtäni tiettyyn muottiin. Optimi-tuoteperhe kehittyy ja elää hetkessä.

Teen työtä vapaudesta käsin. Jokainen tunti syntyy pienestä oivalluksesta ja vuorovaikutuksesta asiakkaiden kanssa. Tunteja ei käsikirjoiteta etukäteen vaan ne syntyvät hetkessä. Tuoreus ja into säilyvät niin minulla kuin sinulla. Jokaisella tunnilla oivalletaan, ja se motivoi.

Tervetuloa sukeltamaan kehon ja mielen ihmeellisyyksiin kanssani! Olen mukanasi kannustajana, tukijana ja kanssakulkijana. Teen työtä kanssasi suurella sydämellä ja intohimolla – arvostaen sinua.

Jos haluat tutustua koulutusmatkaani, tässä tietoa siitä.

Peruskoulutukseltani olen tanssinopettaja (1995), pääaine klassinen baletti

2008 Method Putkisto Pilates Diplomiohjaaja

2011 Method Putkisto ohjaaja

2013 Method Putkisto Huippuliikkuja ohjaaja

2014 Method Putkisto Luonnollinen Kasvoklinikka ohjaaja

2014 Method Putkisto Kävelyntaito ohjaaja

2015 Palveludesign koulutus

2016 Method Putkisto Kevytohjelma ohjaaja

2018 Spiraalistabilaatio (SPS) ohjaaja

2019 Footbic ohjaaja

2020 Hoitava Hengitys ohjaaja